Textiel Innovatie Fonds Textiel Innovatie Fonds

Wat doet TIF?

  • nl
  • en

Het textiel Innovatie Fonds (TIF) investeert risicodragend groeikapitaal in innovatieve bedrijven in de textielsector. Textiel is meer dan een mooi stuk stof of een goed gesneden pak. TIF investeert in bedrijven met textiel als basis voor innovatie. Van vezeltechnologie tot software, van recycling en e-commerce tot design en wearables. Er kan ook gedacht worden aan innovaties die productieprocessen efficiënter of duurzamer maken. Kortom, TIF richt zich op een breed spectrum, maar specifiek binnen de textielsector. 

TIF focust zich op bedrijven in de Benelux, maar sluit de rest van de wereld natuurlijk niet uit. Innovatie is grenzeloos en precies dat is waar het TIF voor staat. TIF is op zoek naar ondernemers die mogelijkheden zien. De basis, dat is gezond verstand, maar de drive zal altijd zijn: streven naar nieuwe ontwikkelingen waarmee de textielsector voortgestuwd wordt in de ongekende mogelijkheden van bijvoorbeeld onze new digital era, de verduurzaming van de economie en mass customization integratie.

Groeikapitaal
De minimale inbreng van kapitaal door TIF is 500 duizend euro tot mogelijk enkele miljoenen. TIF verstrekt groeikapitaal: geld om de groei van ondernemingen te faciliteren en te versnellen. De doelgroep betreft ondernemingen met een bewezen technologisch en/of commercieel track-record. Kennis, netwerk en kapitaal, dat levert TIF aan bedrijven die met hun innovatie de stap kunnen zetten naar volwassenheid. Dit betekent dat een start-up niet in aanmerking komt, maar zodra het bedrijf groeit tot ‘scale up’, is het bij TIF aan het juiste adres.

Onze rol 
Wij investeren altijd samen met de oprichters en het management van ondernemingen. Zij zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de groei op dagelijkse basis. TIF heeft een ondersteunende rol. In het fonds komen bedrijven samen om van elkaars ervaringen en expertise te profiteren, zonder gedwongen winkelnering.